Concert

Suffolk Singers


Op 27.05.2018
om 15.00 uur

Vrije toegang
Suffolk Singers

Suffolk Singers

Het acappella koor de Suffolk Singers is in 1991 opgericht door Andrew Pierssene en heeft een breed repertoire aan muziek. De huidige dirigent Claire Weston was hiervoor Principal Artist bij de English National Opera en is op het moment ook hoofd van zang bij Woodbridge School, waardoor bijna elke repetitieavond een mini zang master class is! Wij geven vier of vijf concerten per jaar, waaronder een Paasconcert in de beroemde kathedraal van Ely en een Kerst concert in de kathedraal van Bury St. Edmunds. In 2012 won het koor 'beste volwassen koor' en de Wightman Cup in het Suffolk Festival, en in 2014 deden ze mee aan het Llangollen International Musical Eisteddfod in Wales, in de competitie voor Koor van de Wereld. Ook hebben ze uitvoeringen gedaan in The Queen's Chapel in Londen en hebben ze de laatste jaren steeds een fundraising concert voor het Teenage Cancer Trust. Ze hebben opnames gedaan voor SkyArts, met Richard E Grant voor het Londense museum Tate Britain. Ze zijn op tournee in Ierland en Wales geweest, en komen nu naar België.

 

Dirigent, Claire Weston

Claire studeerde af aan het Royal Northern College of Music in 1996, nadat ze de prestigieuze Frederic Cox prijs had gewonnen. Tijdens deze tijd maakte ze ook haar debuut voor de BBC in 1995 met de première opnames van Three Small Songs van Britten. In 1999 kwam ze bij de English National Opera als Principal Artist, waar ze onder andere rollen speelde zoals Fiordigili in Cosi fan Tutte, Donna Elvira in Don Giovanni, Marcellina in Le Nozze di Figaro, en als de sopraan soliste in een uitvoering van Verdi's Requiem. Ook zong ze Freia, Ortlinde en Gutrune in de ENO productie van Wagner's Der Ring des Nibelungen onder directie van Phyllida Lloyd, wat het eerste klassieke werk was dat werd uitgevoerd op het grote podium van het Glastonbury Festival. In 2004 won ze de Bayreuth Beurs van de Wagner Society of Great Britain.

            Claire verhuisde naar Suffolk waar ze in de muziek afdeling van de Woodbridge School Head of Singing is. Hiernaast is ze ook actief als docent en recitalist en werd ze dirigent van de Suffolk Singers in 2009. Naast haar passie voor muziek is ze ook een erg goede kokkin en kan ze vaak gezien worden in de buurt terwijl ze haar honden uitlaat.

 

Orgel, John Hutchings

John is een docent, organist en componist. Na Exeter School ging hij naar de Royal Holloway (University of London), op een beurs voor orgel. Daarna is hij organist geweest in Chichester Cathedral en Lincoln Cathedral, en heeft op veel verschillende scholen les gegeven. Meest recentelijk is hij hoofd van de muziek afdeling van Headington School, Oxford.

Als componist zijn zijn werken over de hele wereld uitgevoerd, waaronder Ely Cathedral, St George's Chapel in Windsor Castle, het Edinburgh Festival, de Choir of the World competitie en in het Vaticaan tijdens de Goede Week in 2015. In 2015 werd zijn versie van 'Abide with me' uitgevoerd in de kathedraal Notre-Dame in Luxemburg voor de Groothertog Henri en de koninklijke familie, wat ook op internationale tv werd uitgezonden. Als organist heeft hij uitvoeringen gedaan voor BBC radio en TV, voor de jeugd versie van de Proms in de Royal Albert Hall, en voor Allerheilige missen in het Vaticaan.